Ателие

Весела Георгиева представя своите картини от вълна пред софийска публика

„Живот в цветове“ – 39 картини, живопис от вълна, на етрополския творец Весела Георгиева, бяха представени на 5-и февруари в Българската търговско-промишлена палата в София.

Изложбата в София ще продължи до края на месеца, като картините могат да бъдат закупени. На 26-и март изложбата ще гостува на Ботевград в Историческия музей.

Весела Георгиева е от малцината в България, които използват техниката на живопис с вълна. Вълната придава усещането за триизмерност на картините, които впечатляват със своята топлота и уют.

Серията картини „Танцуващите къщи“ ни връща назад в миналото, в патриархалния български дом, изграден от естествени материали и носещ духа на семейството и родовата памет. Години наред, Весела изработва кукли, миниатюри, творби от глина.

Тя е родом от китното Етрополе и по настоящем работи в Клуб „Спорт и здраве“ в града. Изложбата в София, чийто домакин е БТПП, ще продължи до края на месеца, като картините могат да бъдат закупени. На 26-ти март изложбата ще гостува на Ботевград в Историческия музей. Сред официалните гости на културното събитие бе Иван Мишев – зам.-директор на Рудодобивния Комплекс „Елаците-Мед“, който връчи на Весела Поздравителен адрес и кошница с цветя от името на предприятието.

Сред официалните гости на културното събитие бе Иван Мишев – зам.-директор на Рудодобивния Комплекс „Елаците-Мед“, който връчи на Весела поздравителен адрес и кошница с цветя от името на предприятието.

Източник: balkanec.bg

Весела Георгиева и уникалната ѝ живопис с вълна

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button