Бизнесът

Работници: Елаците-мед никога не забавят или намаляват заплати

За работата си в Елаците-мед и какъв работодател е тя, ни разказват двама дългогодишни работници в компанията.

Генади Ганчев, механошлосер към цех „МГТЛ“ 

Работя в Елаците-Мед от 2000 г. В целия район няма по-добър работодател от Елаците-Мед. Ръководството, съвместно със синдикалните организации, винаги се е грижило за работниците. Индексация на заплатите има всяка година. През тази година доходите на хората отново са повишени и още ще се повишават. Всички разбираме, че и за компанията е трудно – цените на резервни части, горива, на взривни материали много се повишиха. Но въпреки това, в Елаците-Мед, независимо от трудностите, никога не са забавяли, дори с един ден, или намалявали заплати или социален пакет, винаги са надграждали.

Имаме пакети за лекарства, за изследвания и за очила, застраховка „Здравна грижа“, пакет „Лукс“. Социалните ни придобивки са едни от най-добрите в бранша. Постоянно се работи пакетът да става още по-добър.

Има млади колеги, които започват работа при нас и бързо се отказват. Да си миньор не е лесно, но ако си последователен, има развитие. Трябва да натрупаш опит, за да постигнеш заплатата на колегата с по-голям стаж.

Пламен Христов, шофьор на тежкотоварен автомобил над 25 тона:

Шофьор съм на тежкотоварен автомобил над 25 тона. Работя в Елаците-Мед от 1997 г. Обичам професията си. Откакто съм служител, съм и синдикален член, а от 2017 г. съм председател на цехова синдикална организация към основно производство към КНСБ. Отговарям за шофьорите. Всяка година, след преговори, разценките за нормените работници, какъвто съм аз, са увеличавани с по 10%. Така хората реално могат да усетят увеличаването на заплатите. В глобален мащаб имаше много кризи, всичко поскъпна и всички страдаме от това. Тази година увеличението на разценките е със 7%, но имаме уверението на ръководството през септември да разговаряме отново за ново увеличение и допълнителен вид бонуси или стимули.

Хубавото е, че имаме диалог с ръководството, разговаряме по важни въпроси, и то няколко пъти през годината, изслушваме се взаимно. Разбира се, има и недоволни, но ние заедно работим в посока доволните да са повече. Постоянство, отговорност и желание за работа, това са факторите за постигането и на личен успех. Нищо не се дава даром.

Радвам се, че съм част от екипа на Елаците-Мед, компания, която работи по европейски стандарти и се грижи за своите служители.

Какво казват синдикалните лидери в компанията на КНСБ и СМФ Подкрепа.

Подобни статии

Един коментар

  1. Намерили сте😂😂😂😂😂работницииии Мале, малееее. Най големите топачи и с най-много болнични. Има много по дългогодишни работници и съвестни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button