АтелиеМесецът в снимки

Мирослав Робовешки от Хуа-Ранг спечели злато на държавното първенство по Таекуон-до

Един златен и шест сребърни медала спечелиха състезателите на Етрополския клуб „Хуа-Ранг” на  1-вия етап на държавното първенство  по Таекуон-до ITF, провело се този уикенд в Панагюрище. В зала „Асарел“ сили премериха над 500 състезатели от 21 клуба от цялата страна.

Деветгодишният Мирослав Робовешки спечели златото и шампионската титла сред 14 претендента в своята група. Пламен Петков остана със сребърен медал, след като победи съперниците си в първите срещи, но загуби финала. В това оспорвано съревнование със сребърни медали в отборната дисциплина форма се окичиха 8-годишните състезатели на Етрополския клуб „Хуа-Ранг”, след като победиха съперниците от Одесос – Варна и Калоян Ладимекс – Перник. Младите ни надежди играха отлично и дадоха заявка, че ще са сериозни претенденти в отборната дисциплина. Безспорна заслуга за това имат техните треньори начело с Борислав Витков.

В края на този месец предстои 2-ри етап на държавното първенство, което се явява директна квалификация за Европейското първенство от 15 до 22 април в Словения.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button