Интервю

Влади Въргала: Нешка е целуната от Господ

Влади Въргала за нея: Един от комплиментите ми в живота е, че Нешка Робева, която е национално богатство, е мой истински приятел.

Тя е човек, целунат от Господ, защото всяко нещо, до което се е докоснала, винаги се е превръщало в явление и постижение за българите. От това, че на Земята я има Нешка Робева, печели целият свят. Неслучайно тя е носител на най-високото отличие в Япония, което е еквивалент на орден „Стара планина“ в България. Неслучайно на нейно име са кръстени гимнастически клубове в света, за които тя дори и не подозира. Нешка Робева е човекът, който много трудно ще бъде разбран и признат, защото тя говори само и единствено това, което мисли и чувства, а не това, което се налага да говори. Тя през целия си живот е следвала само и единствено Истината.

„Личният просперитет е безсмислен, ако не води до обществен такъв“ е казал Атанас Буров. Нешка Робева е от хората, които чувстват своята отговорност на базата на своята значимост.

Ние с Нешка направихме дарение към Фондация „Александър Русев“, която изгражда съоръжение с басейн за плуване на деца в наравностойно положение – с церебрална парализа, с множествена склероза, мускулна дистрофия. Илиян Русев – Скури е човекът, който загуби сина си преди години от рак. Синът му беше треньор по плуване на малки деца и мечтата му беше да работи с деца със заболявания. Скури се отдаде на тази кауза безвъзмездно и повече от 7 г. всяка сутрин влиза в басейна в 9 ч., на обяд изяжда един сандвич и вечерта в 17 ч. излиза, без да взима и 1 стотинка.

От няколко години средствата от спектаклите, които правим в зала 1 на НДК, отиват за спортен клуб „Левски“, за младите гимнастици. Едно от най-хубавите неща, които съм правил, е спектакълът, който направихме с Нешка „Разбъркай го, за да се оправи“ . Той може да се представи пред публика по целия свят. Това е огромно творческо и човешко постижение.

Нешка Робева: Етрополци живеят в прекрасен край, нека го обичат

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button