На хората

Ученик от Етрополе ще учи как се създава филмова музика в Милано 

Доцент Дарияна Куманова ще поеме разноските за обучение в Милано на участник от проекта „Да направим филм“, реализиран от Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Сдружение „Арлекин“. Доц. Куманова управлява собствено музикално училище в Милано, което е школа за част от бъдещите звезди за световноизвестния фестивал Санремо и предпочитано място за срещи на популярни европейски изпълнители и продуценти.

През 2024 г. тя бе поканена да се присъедини към преподавателския екип на проекта „Да направим филм 2024“. Той е посветен на създаването на 7 късометражни филма за професии от минната индустрия от ученици от района на Средногорието и Етрополе и е продължение на инициативата от м.г., която донесе престижни награди на участниците.

Доц. Куманова ще обучава учениците в създаването на музика към предстоящите филми. „Заедно с моя екип от „Студио 20” в Милано ще реализираме музиката към тези филми. Винаги съм щастлива да помогна на деца, които са креативни и са решили да творят“, каза доцент Куманова.

Преди да се включи в проекта, доц. Куманова признава, че не е имала големи познания за минната индустрия и за минните професии.“Смятам, че хората трябва да научат повече за тези професии и да имат уважение към труда на хората, които ги упражняват“ – казва тя.

Снимка: Доц. Дарияна Куманова

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button