Общината

Новаторска концепция за входна табела събира история и настояще

Символите на Етрополе възкръсват в проекта на Ирена Симеонова, победител в конкурса

Община Етрополе в партньорство със сдружение „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ обявиха през март конкурс за дизайн на оригинална входна табела на града, която да символизира богатствата на Етрополе.

Конкурса спечели 28-годишната Ирена Симеонова от гр. Етрополе, възпитаник на СУ „Христо Ясенов“ и специалист по компютърни науки. „Визията според мен мен трябва да показва идентичност и красота. Когато хората влизат в градчето ни, да кажат: Колко хубав е Етрополският Балкан!“ – споделя тя. Талантливата млада дама е поставила в своя проект за табела и Часовниковата кула и водопада „Варовитец“, защото според нея е важно в самата табела да присъства водата – символ на вечността. Тя възлага на символиката за цветущ живот, история, стара вековна слава и същевременно – съвсем модерен, китен планински град.

„Върху металните конструкции съм добавила Историческия музей и рудника като неизменима част от историята и основния поминък на Етрополе. Изписала съм името на града ни „Етрополе“ и изразът „Бъдещето ще бъде, както беше и миналото-град на рудодобива“ – допълва Ирена. Буквите ще трябва да бъдат издълбани с 3-D. В представения макет за табела тя предлага за направата й да се използват два основни материала – каменен мрамор и метална структура. „С цветовете, самата боя и детайлите по рисуването ще трябва да се заеме художник, за да може според специфичните характеристики да се пресъздаде цветността и цялостната концепция около изображенията“ – допълва етрополката.

За Ирена Симеонова това е втора награда, след като вече спечели първо място в конкурса „Моето решение на проблем в моята община“. Сега тя смята, че с общи усилия, цялостна концепция на представяне на идеята и добра комуникация ще може да се изгради една уникална табела, която ще отличава нашия град и ще насочва вниманието на всеки посетител какво неповторимо място е малкото ни градче.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button