На хората

Солна стая за децата –  сбъдната мечта на екипа на ДГ „Звънче”

През май децата от Детска градина „Звънче” в Етрополе получиха нова придобивка – съвременна солна стая. Това е сбъдната мечта на Цветелина Маринова, директор на детското заведение.

Снимки: Тодор Акманов

Идеята за стаята възниква в началото на пандемията от Ковид-19. В детската градина се замислят как да подобрят здравето и имунитета на своите възпитаници. Едно от най-екологичните решения е оборудване на солна стая. Ефективен метод за профилактика, но скъп и по тази причина ползван основно от СПА хотели. Това не отказва амбициозния екип на детското заведение и те решават да започнат да събират средства за тази цел. Детската градина участва в Коледния базар през 2022 г. и събира сума от 608 лева. Маринова разбира, че трудно ще намери необходимите средства и ще е нужно много време. Тя се обръща за помощ към ръководството на Елаците-Мед. Много скоро получава отговор и с изненада разбира, че компанията напълно подкрепя идеята, като приема да финансира целия проект.

„За нас беше много важно не само да постигнем желания медицински ефект, а и децата да се чувстват приятно в стаята, а за целта тя трябваше да бъде нещо по-различно. Поискахме от проектанта да създаде условия децата да имат възможност да играят, да слушат детска  музика и приказки, докато правят процедурите”, разказва Маринова. Ето защо е обърнато специално внимание на дизайна на стаята. Само три месеца след старта на проекта е създадена една уникална солна стая с най-съвременно оборудване.

Снимки: Тодор Акманов

Цветелина Маринова изпрати благодарствен адрес до проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, в който благодари за подадената за пореден път ръка. „С вашата отзивчивост и съпричастност Вие помогнахте да се реализира нашата мечта. Чрез този проект отново доказахте, че работите за бъдещето на нашия град”, пише тя.

Автор: ТОДОР АКМАНОВ

Ученици плуват в басейна на СУ „Хр. Ясенов“

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button