Домакин на броя

Шеф Милен Панев с нови вкусни менюта в „Етрополия“

Интересни кулинарни изживявания и забавни вечери са сред новостите за този сезон

Шеф-готвач Милен Панев влиза в кухнята на ресторанта на Комплекс „Етрополия“ – гр. Етрополе, и дава насоки на колегите си как да приготвят модерни ястия, съобразени с местните традиции. Демонстрира им как да направят т.нар. comford food – „комфортна храна“, с която сме свикнали (от детството) и с която се чувстваме щастливи. След това влиза в залата на ресторанта и разговаря с клиентите. Обратната връзка за Милен Панев, един от най-добрите специалисти на българската кулинарна сцена, е много важна. Общуването с гостите е не по-малко ценно от качеството на продуктите и майсторските техники при приготвянето им.

Румен Байков
Шеф Панев с новия управител Денис Ненчев

Шеф Милен Панев е част от екипа на Елаците-Мед АД от 7 години, а днес е мениджър „Туризъм“ в компанията, който отговаря и за дейността на Комплекс „Етрополия“. Носител е на титлата „Готвач на България 2012“ и има над 25 години опит, натрупан в различните нива на йерархията в кулинарията в страната и в чужбина. Капитан е на Националния отбор по кулинария. Може да видите този талантлив човек в Комплекс „Етрополия“ – негова неизменна спирка в почти ежедневното му пътуване през Балкана.

„„Етрополия“ е едно от любимите места за много местни хора и туристи, което ни задължава още повече. Нашата основна мисия и цел е да развиваме комплекса. Надграждаме всичко, постигнато дотук“ – разказва  Милен Панев. Отскоро той работи заедно с новия управител на комплекса Денис Ненчев, който има богат 15-годишен професионален опит в хотелиерството.

В началото на 2023 г. в „Етрополия“ са въведени редица новости. От средата на февруари в ресторанта има напълно обновено меню. То съчетава традиционни рецепти с модерни акценти в кулинарното изкуство, наред с галантното обслужване и уютната обстановка. „Периодично организираме тематични вечери със забавна програма, които се посрещат с голям интерес. Последната такава забава беше ретро вечер с ретро меню и музика“, обяснява Панев. Промени има не само в менюто на ресторанта, а и в предлаганите продукти в кафе-сладкарницата. „Много добре бяха възприети новите сандвичи, изготвяни по оригинална рецепта и с качествени продукти“, със задоволство отчита шеф-готвач Панев. Той е доволен, че комплексът привлича клиенти не само в ресторанта и кафе-сладкарницата. Хотелът се посещава от гости от страната и чужбина, които имат лични пътувания, участват в тиймбилдинги или конференции. Конферентната зала, детският център, лятната градина с панорамен изглед са голямо предимство.

Според Милен Панев комплексът е ценност за Етрополе. „Години наред на неговото място имаше  запустял строеж с блато в средата. Изграждането на „Етрополия“ от Елаците-Мед АД промени напълно облика на централната градска част и допринесе за това повече хора да посетят Етрополе и неговите прекрасни исторически и природни забележителности“, обобщава шеф-готвач Панев. Той смята, че Етрополе е прекрасно кътче, с възможности за активен отдих сред природата в съчетание с исторически и културни забележителности. „Комплекс „Етрополия“ със своята архитектура, стилно обслужване и вкусно меню заема своето достойно място сред тях“ – обобщава шеф Панев.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button