На хората

Победители в тенис турнир дават безплатни уроци за деца

Росица Иванова, Благой Благоев и Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“ с благородна кауза

БИСЕРКА ИВАНОВА

Двама от призьорите във Втория турнир по тенис на маса, организиран от Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“ през март, са готови да обучат следващо поколение талантливи тенисисти. Росица Иванова, която спечели първо място при жените, и Благой Благоев – при мъжете, ще преподадат общо 10 безплатни урока на първите записали се ученици от 7 до 15-годишна възраст от община Етрополе. Желаещите могат да се записват на имейл: [email protected] или тел: 0887064455 от 9 до 17.30 ч.

„Има много начини да бъдем полезни за обществото и един от тях е да подпомагаме младите хора, в това число физическото им възпитание и развитието на спортните им умения.   Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“ застава зад инициатива, в която ментори – таланти в областта на тениса на маса, ще дарят безплатни уроци на ученици“ – казва  Ивайло Георгиев, председател на клуба.

Росица Иванова е началник на отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности и туризъм“ в Община Етрополе. В свободното си време играе тенис на маса и чете книги. Любовта си към този спорт наследява от вуйчо си. Тренира от 5 до 11 клас. След 10-годишно прекъсване започва да играе отново с треньора си от ученическите години и с ветеран в леката атлетика и тениса. „Благодаря на ръководството и екипа на Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“ за възможността, която предоставя на нас, любителите на тениса на маса, да се срещаме в залата и да спортуваме. Това е отличен спорт за децата, учи и на дисциплина и уважение, изгражда индивидуалност и дава възможност за изява, формира сръчност, координация и развива умения за стратегическо мислене. Съгласна съм да предам знанията си на подрастващи“ – каза Росица Иванова.

„Спортът е важен за здравето на подрастващите. С най-голямо удоволствие ще предам опита и знанията си на млади хора, които имат желанието и волята да тренират и да се състезават“ – допълни и Благой Благоев, пенсионер, с 27 години трудов стаж като машинен шлосер, булдозерист и багерист в Елаците-Мед. Първите уроци му преподава етрополецът Емил Марков. „Като ученик, с ръководител Цено Глогов, съм бил на много окръжни турнири и имам медали. По-късно играх с Михаил Цветков и Георги Стоев. Останах си любител тенисист. Винаги, когато имам възможност, тренирам.“

Росица Иванова, Благой Благоев от гр. Етрополе и 15-годишната ученичка Василена Костуркова от гр. Правец спечелиха първите места във Втория турнир по тенис на маса. На второ място сред децата бе Николай Николов, а на трето – Виктор Илиев. Сред жените второ място спечели Цветанка Николова,  трето – Ценка Симеонова, а сред мъжете на второ място бе Кирил Кръстев, който бе победител в Първия турнир по тенис на маса, а на трето – Марин Стоянов. Тенисистите бяха наградени от Председателя на Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“ Ивайло Георгиев и от членовете на Управителния и Учредителния съвет – инж. Владимир Александров и инж. Григор Хлебаров. Те  благодариха на всички участници и на съдийския състав – Иванка Маринова, Цветанка Николова и Симеон Маринов, за енергията и младежкия дух, с които се впуснаха в първенството.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button