Ателие

 „Етро Брас Бенд“, устремени към нови върхове

Най-голямата подкрепа за нас е любовта на хората от Етрополе

Музиката е в сърцето и в душата на човек. Независимо накъде го е насочила съдбата, той преминава препятствията с песен на уста. „Който пее, зло не мисли“, гласи и народната поговорка. Музиката обединява хора, групи, народи… Добрата музика е жива за вечни времена.

Страстта към музиката събира девет души за една кауза – създаването на духовия оркестър „Етро Брас Бенд“.

Всеки един от тях вече се е доказал в тази сфера и те решават да обединят усилията си, за да радват хората. Мечтаят и за голямата сцена. Така през 2020 г. в Етрополе се ражда „Етро Брас Бенд“. Само за три години оркестърът вече има безброй участия в цялата страна. Музикантите се изправят на сцена наред с идолите си от „Куку Бенд“, „Канарите“, „Гъмзата Брас Шоу“ и други. Талантът им не остава незабелязан и понякога на ден имат и по четири участия. Съгражданите им се гордеят с успехите им и не спират да им помагат. Ръководството на Община Етрополе им дарява част от музикалните инструменти, а „Клуб на миньора и минното дело“ – гр. Етрополе улеснява пътуването им със закупуването и дарението на микробус. Но най-голямата подкрепа за тях е любовта на хората от Етрополе и неспирните покани за участия в различни събития.

Кой е екипът на „Етро Брас Бенд“

Ръководител на оркестъра е Цветомир Maринов. Завършил е ССВМУ „Маестро Георги Атанасов“, работил е 13 г. във ВВТУ „Тодор Каблешков“ и 17 г. – в Гвардейски представителен духов оркестър. В момента работи в Духов Оркестър Ботевград.

„Щастлив съм, че успях да събера и сплотя музикантите от „Етро Брас Бенд“, развълнуван споделя той.

Лора Хамбергер е завършила „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. В момента работи като спедитор в международна транспортна фирма и ежедневно тренира кикбокс. Закърмена е с любовта към музиката от баба си и дядо си. Едва ли някой в гр. Етрополе не си спомня малкото момиченце с къдрава коса и божествен глас, което покоряваше сцената на всички значими събития. „В оркестъра съм от самото му създаване през 2020 г. Репетираме поне веднъж седмично. Изключително е вълнуващо и много отговорно да свириш пред голяма публика“, разказва Лора пред в. „Етрополе за хората“.

Павлин Христов се занимава с музика от предучилищна възраст. Завършва Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в Котел, а след това магистратура по дирижиране на народни състави в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в гр. Пловдив и магистратура по педагогика на обучението по музика в Пловдивския университет. Връща се в родния с град през 2019 г.,  започва да преподава музика на деца в читалището и участва в създаването на „Етро Брас Бенд“.

„Някога се влюбих в музиката, когато слушах Бийтълс. Изключителна радост е да си сред хората и да допринасяш за тяхното чудесно настроение“, казва Павлин.

Даниел Борисов работи в НЧ „Тодор Пеев-1871“, гр. Етрополе като педагог- корепетитор. Завършил е Академия за музикално и танцово изкуство.

„С музика се занимавам от първи клас – пеех, свирех, танцувах. Трудно е да се опише чувството да свириш пред многобройна публика и да виждаш радостта на хората. Това е истинска наслада и удовлетворение за изпълнителя“, споделя Даниел.

Христо Христов е магистър инженер в транспортната дейност и работи в тази област. „Любовта ми към музиката е от дете. Официално се занимавам с музика от 2005 г.“, казва той.

За Цветан Кунчев музиката е не само страст, а и начин на живот.

Богдан Найденов се занимава с музика повече от 30 години. „Етро Брас Бенд“ е страхотен колектив. Така сплотени и отдадени на музиката, можем да постигнем още нови върхове“, категоричен е Богдан.

Стефан Маринов също е влюбен в музиката от дете, играл е народни танци, а по-късно открива, че ударните инструменти са неговата страст.

„През 2012 г. започнах да свиря на перкусия непрофесионално, а от 2020 г. започнах на маршово барабанче заедно с колегите от „ Етро Брас Бенд“. За мен е чест и удоволствие да виждам усмивките по лицата на хората след всяко наше изпълнение“, твърди Стефан.

Васил Пешев е пенсионер. Бил е учител по физическо възпитание и спорт, но музиката винаги е била най-голямото му вдъхновение в живота.

Различни хора и съдби, обединени от любовта към музиката.

Текст: СИБИЛА КУСЕВА

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button