На хората

„Елаците-Мед“ дариха 10 народни носии на  Женската певческа група от село Петрич

В навечерието на професионалния си празник – Деня на миньора, „Елаците-Мед“ направиха ценно дарение на Женската певческа група към читалище „Оборище“ – село Петрич. Самодейците получиха 10 комплекта традиционни народни носии. Те са изработени по специална индивидуална поръчка за всяка една от певиците.

Откривайки събитието кметският наместник на село Петрич Мария Ангелова сподели, че „Елаците-Мед“ винаги се отзовават и помагат когато бъдат помолени за това.

Кметът на община Златица Стоян Генов също благодари на ръководството на „Елаците-Мед“ за направеното дарение на певческата формация.

Геотехмин“ и „Елаците-Мед“ ежедневно помагат на общината. Актът на това дарение не се изчерпва само с материалното, а има много по-дълбок смисъл. Той дава живот на групата и от там живот на селото“, каза кметът.

Стоян Генов разказа за подкрепата от минната компания за участието на самодейците от община Златица на фестивала в село Чупрене. През последните години благодарение на тяхната помощ в този фестивал са взели участие над 200 самодейци, като Певческата група от Петрич участва на това събитие в две поредни години.

Ръководителят на отдел „Комуникации“ в „Елаците-Мед“ Тодор Иванов изрази радостта на изпълнителния директор инж. Драгомир Драганов и на цялото ръководство на минната компания, от факта, че могат да зарадват певческата група.

Това е второто дарение, което правим на народни носии. Първото беше за читалище „Христо Смирненски 1889“ в град Златица. Пожелавам ви да ги ползвате със здраве, да радвате всички жители и гости на Петрич, както и повече участия на национално ниво“, пожела той.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button