Бизнесът

Петдесет студента започват стажовете си в Елаците-Мед

Петдесет студента от 7 университета започват стажовете си на двете работни площадки на Елаците-Мед – Рудодобивен и Обогатителен комплекс.

Те се обучават в специалностите геология и геоинформатика, геопространствени системи и технологии, инженерна химия и съвременни материали, биотехнологии, киберсигурност на високите технологии, обогатяване и рециклиране на суровини, управление на ресурси в производствени системи, икономика, автомобилна техника и много други.

На 3 юли официално бе даден старт на 12-та лятна Стажантска програма на компанията, в присъствието на студенти, директори и наставници.

„Очакваме да приложите наученото в университета в реални условия. Стажантската програма е израз на дългогодишния ни опит в обучението на млади хора. Мога да ви уверя, че ръководството на Елаците-Мед обръща голямо внимание на обучението чрез практика. Най-важното сега е стажът да бъде полезен за вас. Ще се радвам, ако следващата година се върнете отново, а когато завършите висшето си образование, да започнете и работа при нас“ – каза инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“, пред студентите, които ще проведат стажа си в Обогатителен комплекс.

„За поредна година ще създадем за вас среда, в която да се чувствате като наши колеги, да научите и да приложите на практика придобитите в университета знания“ – заяви инж. Ивайло Николов, директор на Рудодобивния комплекс, пред стажантите в комплекса. Той допълни: – Нашата цел е програмата да бъде полезна за вас и за професионалното ви развитие“.

Екипът на Дирекция „Човешки ресурси“ информира и за възможността младежите също така да станат и стипендианти на дружеството за новата учебна 2023-2024 година.

В деня на откриването младежите се запознаха с дейността на компанията от видеа, включиха се в производствена обиколка на двете работни площадки и отидоха на работните си места, където ги очакваха наставниците им.

„Харесвам фирмата заради репутацията ѝ и затова, че има ниво на дигитализация на световно ниво“ – каза Стоян Стоянов, студент в Минно-геоложкия университет, който ще бъде стажант на рудника. Красимира Георгиева, която учи „Счетоводство и контрол“ в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, споделя, че компанията е голяма и младите хора ще имат възможност за развитие.

Специалистът по машинно инженерство в Пловдивския университет Златозар Георгиев от гр. Златица, който стажува за втора поредна година в цех „Тежка механизация и автотранспорт“, е избрал Елаците-Мед отново за своя стаж. Той е сигурен, че „предприятието дава много възможности за реализация“. Вярва, че като стажант в Обогатителния комплекс ще затвърди и надгради вече придобитите знания и умения от миналата година.

„Като човек, който влиза за първи път в открит рудник, нивото на адреналина ми се повиши. Красиво е и вълнуващо“ – казва Димитър, студент от МГУ „Св. Иван Рилски“. Стажантите споделят, че атмосферата е изключително приятелска и обнадеждаваща, а дейността в компанията е добре организирана.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button