Бизнесът

Пътят на инж. Георги Борисов – от Eldorado Gold обратно към Елаците-Мед

Инж. Георги Борисов е зам.-директор „Капитални инвестиции, строителство и контрол“ в „Елаците-мед“. Удовлетворен е от компанията, защото тя предлага добри условия за развитие.

Инж. Георги  Борисов, родом от гр. Етрополе, се връща, за да работи в Елаците-Мед АД. Преди това е служител в канадската компания за добив и преработка на рудни полезни изкопаеми Eldorado Gold в Гърция. Сега той е зам.- директор на дирекция „Инвестиции, капитално строителство и контрол“. Работното му място е в Обогатителния комплекс в с. Мирково.

„Върнах се в България заради семейството си, а избрах Елаците-Мед, защото хората имат респект към компанията. Тя, със своето портфолио, предоставя добри условия за развитие в професионален план. Освен това, вярвам, че с опита си мога да допринеса за бъдещото развитие на дружеството.“

Георги Борисов завършва висшето си образование в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, специалност „Разработка на полезни изкопаеми“, и магистратура „Техника и технологии на взривните работи“. Първата му работа по специалността е във фирма Геотехмин ООД – на Рудник „Елаците“.  Заминава за чужбина, за да придобие чуждестранен опит и „да има база за сравнение как се работи в България и навън“.

„Като цяло има много прилики и сходства в начина на управление на проекти. Приликите между канадската Eldorado Gold и българската компания Елаците-Мед са дори огромни. Има сходство в 95% от случаите. Елаците-Мед е българска компания, ситуирана в България и е с вече устойчиво установен начин на работа и изградени партньорски взаимоотношения. Докато Eldorado Gold е канадска и поради факта, че е чуждестранна компания в Гърция компания, там липсва тази приемственост, която виждам тук в Елаците-Мед“ – казва инженерът.

Неговото виждане е, служителят трябва да допринася за цялостното развитие на компанията, в която работи. „Професията „Управление на капитални инвестиции, строителство и контрол“ е много отговорна“ – споделя Борисов. – От една страна, като клиент е производството със своите нужди. От другата сме ние, строителите. Здравата връзка между двете звена е ключова за успешното осъществяване на всеки проект. Бих могъл да определя професията си като интересна и интензивна. Такава, в която никога не е скучно точно, тъй като ми се налага да работя с различни хора по различни проекти“. Удовлетворението винаги идва в края на деня, когато инж. Борисов заедно с екипа си е убеден, че са направили поредната стъпка в правилната посока за развитието на дружеството.

В Елаците-Мед Георги Борисов е удовлетворен от възнаграждението си и от социалния пакет. „Изхождайки от личните ми наблюдения в страната, а и от опита ми в чужбина, дружеството се грижи добре за служителите си.  Възнагражденията, според мен, се движат от среден до много висок диапазон, в зависимост от отговорностите.“ – казва той.

Струва ли да започнеш работа в Елаците-Мед, ако си млад специалист? Георги Борисов се връща назад в спомените си преди повече от 20 години, когато започва първата си работа като „Началник смяна“ към фирма Геотехмин ООД на рудник „Елаците“. „Добрият старт в професионален план е от изключително важно значение за младите хора, които завършват своето образование, било то средно или висше. Ако млад човек реши да изгражда стабилна професионална кариера, Елаците-Мед може да му даде много сериозна основа за добра реализация. На младите специалисти бих дал този съвет – в началото не търсете финансов резултат, а трупайте опит, за да спечелите признанието и уважението на колегите и да бъдете полезни със своята работа на екипа и компанията.“

В България инж. Борисов е удовлетворен и щастлив, защото макар и отскоро в компанията, получава подкрепа и разбиране от колегите си. „За себе си мога да гарантирам, че влагам целия си опит, за да постигаме заедно с колегите по-високи резултати и съответно, да имаме по-голяма добавена стойност за дружеството“ – споделя инж. Борисов.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button