Общината

Млади специалисти облагородиха района на влизане в Етрополе

Владимир Димитров и Тони Банчев и обичат своя град и искат да бъде още по-зелен.

Двама приятели и бизнес партньори – Тони Банчев и Владимир Димитров, се заемат с озеленяването на терена около входната табела на град Етрополе. Благодарение на тях на мястото на запустелите храсти вече има красиво облагородено пространство с дървета и цветя.

Тони Банчев и Владимир Димитров са млади хора, които обичат своя град и искат да бъде още по-зелен и по-красив. Имат фирма за озеленяване и поддръжка на зелени площи, изграждане на поливни системи, почистване на запустели терени и интериорно озеленяване.

Владимир Димитров е на 34 години, родом от гр. Етрополе. Завършил е „Ландшафтна архитектура“ в Лесотехническия университет в гр. София и още по време на следването си започва да се занимава с озеленяване. Бързо попива занаята и мечтае за собствена фирма.

Тони Банчев е на 31 години от гр. София, но баба му е от гр. Етрополе и всяко лято от дете прекарва в китния Балкан. Завършил е актьорско майсторство, но има и усет за бизнес. Разбрал за мечтите на своя най-добър приятел, той решава да го подкрепи. „Представите ни за дейността на бъдещата ни фирма и визията ни за развитието ѝ съвпаднаха. Едно от най-важните неща, с които не правим компромис, е качеството. Отделяме много внимание към детайла, така че крайният резултат да е повече от добър и клиентите ни да останат доволни. Резултатите ни довеждат нови клиенти и в момента за нас намирането на обекти е по-лесно, отколкото да намерим работна ръка“, споделя Тони.

Само за две години от стартирането на фирмата си, двамата вече имат реализирани редица проекти в гр. София и близките и населени места, в гр. Етрополе и в селата Бойковец, Рибарица и Лопян. Най-интересният случай от практиката им е, когато отиват в столичния квартал „Драгалевци“, за да почистят терена в затворен комплекс, но забелязват, че нямат изградена поливна система. Правят предложение, възлагат им да изградят поливна система, която и поддържат и до днес.

И за тях началото е съпътствано от редица трудности. „Имало е моменти, когато сме влагали повече финанси в даден обект, отколкото сме изкарвали, само за да спечелим някой клиент, да остане доволен и да ни препоръча“, споделя Тони.

„И двамата имаме семейства и деца. Нямахме време за тях, нямахме и пари, но не се отказвахме. Знаехме, че когато правиш нещо с цялото си сърце, то няма как да не бъде успешно“, допълва Владимир.

Текст: СИБИЛА КУСЕВА

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button