На хората

Изложба ще разказва за историята на Интернешънъл Инър Уийл

Осем години дамите от клуба в Етрополе работят в полза на обществото

От 3 до 16 юни 2024 г. в Етрополе ще гостува Национална пътуваща изложба на Интернешънъл Инър Уийл, Дистрикт 248 България.

Тя е посветена на 100-годишнината на Инър Уийл, една от най-големите доброволчески организации на жени в света, със статут на неправителствена организация в ОOН и представителства в Женева, Ню Йорк и Виена.

Inner Wheel Етрополе е част от дамската благотворителна организация от 15 февруари 2016 г. Осем години дамите от клуба работят в полза на обществото и за насърчаване на приятелството. „През годините сме реализирали много проекти, с които сме допринесли за по-добрата визия на община Етрополе, за обновяване на детското отделение към МБАЛ „Александър Герчев” гр. Етрополе, създаване на детски кът към поликлиниката, изграждане на солна стая към ЦСРИ Етрополе и др.“ – споделя г-жа Василета Вълкова, президент на клуба в Етрополе.

Всяка година клубът организира коледна благотворителна вечер с различни каузи. За първи път през април т.г. дамите от клуба организираха и Пролетен благотворителен бал „Да дарим надежда”. Наред с представителите на организацията, благотворителното събитие подкрепиха кметът на община Етрополе Владимир Александров, депутатът от 49-то Народно събрание Марин Маринов, представители на бизнеса в града.

Каузата на дамския клуб е свързана със събиране на средства за изработване на информационни табла от ковано желязо, които ще бъдат дарени на община Етрополе. На тях гражданите и гостите на града ще могат да виждат информация за предстоящи събития и културни мероприятия, провеждани на територията на общината.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button