Ателие

Миглена Тодорова за сладката магия на бутиковите торти

Един от любимите ми проекти бе торта по дизайн на архитект за къща - мечта

Какво представляват един празник без вълшебството на една торта? Тортите ни напомнят за щастливи спомени, особено от времето, когато сме били деца.

В исторически план те са заемали символично място в празненствата поради връзката им с празничност, изобилие и единство. Техният произход може да бъде проследен назад до древните цивилизации, където подобни на хляб десерти са били подсладени с мед и украсени с плодове.

Нека отворим вратата на сладкарската работилница на Миглена Тодорова, в която тя твори необикновени торти със запомнящ се и уникален привкус.

– Миглена, как печенето, дизайнът и декорирането на торти се появиха в живота Ви?

– Включих се в семейния бизнес. След курс по сладкарство открих страстта си към дизайна на бутикови торти – възможност да изразя креативността си и да вдъхновявам хората. Най-голямото удоволствие за мен е да превръщам идеите на клиентите в торти, които впечатляват както с визията, така и с вкуса си.

– Това ли е нещото, което чувствате, че имате у себе си, или просто сте се научили да го правите?

– Завърших средно образование като оператор в шевно производство и висше със специалност счетоводство и контрол, но съдбата ме отведе в сладкарския цех на семейния бизнес. Всекидневно наблюдавах как се създават сладкарски изделия и това събуди у мен интерес и желание да творя. След курса по сладкарство разбрах, че тази професия ми дава възможност да изразявам себе си. И сладкарството се превърна в моята страст.

– Кои са най-трудните и най-удовлетворяващите аспекти на Вашия бизнес?

– Отне ни време и усилия, докато хората започнаха да ни разпознават и да се доверяват на качеството на нашите продукти. С всяка успешна поръчка и положителен отзив, стъпка по стъпка, успяхме да се утвърдим на пазара.

Какъв тип торти правите, имате ли характерна торта или стил?

– Тортите, които създавам, не са просто десерти – те са форма на изкуство, която носи радост, емоции и придава специално значение на споделените моменти. Най-голямото удовлетворение за мен е моето творчество да докосва сърцата на хората и да им вдъхва радост.
В нашия сладкарски цех предлагаме разнообразие от бутикови торти, създадени с внимание към детайла и персионализирани спрямо желанията на клиента. Освен тях, предлагаме мъфини и кейк попсове, тарталети, бисквити, сезонни продукти  – тематични сладкиши за Коледа, Великден или други празници.

– Какво Ви отличава от вашите конкуренти?

– Съвременните артистични тенденции са неизчерпаем източник на вдъхновение за мен. Винаги се старая да следя новите направления в дизайна и внимателно интегрирам такива елементи в нашите продукти. Съчетавам модерния стил с традиционните принципи за качество и внимание към детайла, създавам продукти, които отговарят на съвременните изисквания и се открояват с уникалност.

– Имате ли любима торта?

– Един от любимите ми проекти беше торта по дизайн на архитект, който ми възложи да превърна къща – мечта в сладко изкушение. Детайлите бяха истинско предизвикателство, но резултатът надмина очакванията ми. Получи се нещо уникално и реалистично.

– Какво харесвате най-много в работата си?

– Моята мотивация идва от желанието да създавам не просто торти, а произведения на изкуството. Обичам да вдъхновявам хората чрез цветовете, формите и детайлите, които влагам в моята работа. Целта ми е да превърна всяко тържество в нещо специално и незабравимо чрез моите торти. Мечтата ми е да помогам на хората да изразят емоциите си – любов, радост, благодарност – по един артистичен начин. Освен това се стремя да вдъхновявам и другите чрез моята работа и да покажа, че сладкарството може да бъде форма на изкуство.

Защо мислите, че хората трябва да подкрепят своя местен пекари сладкар вместо, да речем, да купят продукт от супермаркет?

– Когато купуваш торта от местния сладкар, не само получаваш торта, която е направена с любов и внимание към детайла, но и подкрепяш някого, който живее и твори в твоята общност. Супермаркетите са удобни, но тортата от местния пекар има история, личен почерк и уникален вкус, които няма да намериш на рафта. Освен това, кой може да устои на нещо, направено специално за теб?

– Как рекламирате Вашите сладки изкушения?

– На първо място в социални мрежи. Това ми позволява да достигна до широка аудитория и да покажа креативността си. Много нови клиенти идват чрез препоръки от други доволни клиенти, за което съм изключително благодарна. Това ме кара да вярвам, че усилията ми да осигуря качество и добро обслужване са ценени и се отплащат чрез доверието и подкрепата на хората.

Послепис от Миглена Тодорова:
Няма проблем, който да не може да бъде решен с малко повече захар и много крем.

Интервюто взе: ГАЛЯ БОНЧЕВА

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button