На хоратаТоп новина

Хората благодарят на Геотехмин за подкрепата след наводнението

„Благодарна съм, защото не съм очаквала някой да ми помогне.

Семейство Димитрови още не може да преживее ужаса на водната стихия.

Цоло Вутов къде ли не е помогнал, и тук помогна. Пиши го не 1, а 101 „Благодаря”! Запиши го. Да са живи и здрави и да помагат!“ – казва Иванка Йотова. Тя е сред хората, подали сигнали или заявления за покриване на щети от наводнението в Етрополе, на които Геотехмин и Елаците-Мед помогнаха още в първата седмица след проливния дъжд.

„Много сме доволни за жеста на „Елаците“.

С една пенсия почти нищо не можем да покрием. Днес се върнахме от София и там отидоха много пари. Да са живи и здрави и все така да помагат на хората! – казва Пенка Димитрова, чийто съпруг е работил дълги години в компанията. Тя още не може да преживее ужаса: „Водната стихия внезапно дойде от брега. Наводнен бе етаж, ламперията на кухнята е съсипана. С дарението ще си купим плочки, за да оправим пода“ – допълва тя. „Има ли друг ръководител, който да помага толкова на пенсионерите. И не само на тях. Сега при наводнението помага и на нас, пострадалите“ – споделя Васил Пенков.

Във фейсбук бяха споделени благодарствени писма и думи към управителя на Геотехмин, програма „Българските добродетели“ и екипа на „Елаците-Мед“. „Благодарим за човещината и  подкрепата в сполетялото ни водно бедствие…“, споделят хора в социални мрежи.

Мениджмънтът и служителите от Група ГЕОТЕХМИН винаги проявяват солидарност и оказват подкрепа на засегнати от бедствия и аварии.

Принципът е да се действа навреме и там, където има най-голяма нужда. Групата е дарител на БЧК и подкрепя много хуманистични каузи от години. Случаят в  Етрополе, където работят голяма част от служителите от Групата, изисква бърза помощ. И още докато пожарните изпомпват вода от наводнените участъци, дружеството Геострой изпраща десетина камиона в помощ на багерите от рудника.

Насипаният от Елаците-мед чакъл в с. Лопян

„Нашите дружества даряват фракция и скална маса, която се поставя на поречието на р. Малък Искър, за защита на градския водопровод по стария път за „Златишкия проход“, пречиствателното съоръжение за отпадни води, къщи“ – казва Владимир Александров, зам.-директор на Рудодобивния комплекс. На място на наводнените терени в общината бе и изпълнителният директор инж. Драгомир Драганов.

Всички дейности по подпомагане на възстановяването от наводненията са съгласувани с кризисния щаб на Община Етрополе и зам.-кметовете Станка Димитрова и Росица Христова.

През юли екип на Елаците-Мед продължава да доставя трошен камък на различни места по молба на общината, като дарението ще продължи и през следващите месеци. То е в помощ на усилията на общинската администрация, която е възложила почистване на реката в кв. „Вранащица“, възстановява пътя към вилната зона в с. Лопян, мост, довършва корекцията на р. „Ябланица“.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button