Общината

До 800 лв. за новородено бебе отпуска Община Етрополе

Община Етрополе ще отпуска по още 200 лв. за всяко едно дете, което е родено в родилния дом на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“. От безвъзмездната помощ ще се възползват всички родители без значение от адресната им регистрация.

Общински съвет – Етрополе гласува това решение по предложение на кмета инж. Владимир Александров. От финансовото стимулиране ще могат да се възползват майките, родили след  датата на влязлото в сила решение № 63 от 29.02.2024 г.  Те ще трябва да подадат заявление в 30 дневен срок от датата на раждане. По този начин общата сума, която могат майките да получат при раждане на дете в Община Етрополе, ако отговарят на всички изисквания, става 500 лв. за първо дете, 800 лв. за второ и 500 лв. за трето.

До момента Община Етрополе отпускаше 300 лв. за първо дете, 600 лв. за второ дете и 300 лв. за трето дете, при условие че майката има постоянен адрес на територията на общината.

Заявленията за допълнителното финансово стимулиране от 200 лв. ще се приемат в Центъра за административно обслужване на Общинска администрация на гише Деловодство след 22 март 2024 г.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button