БизнесътИнтервю

Заплащането в компанията определя добрия стандарт на живот в региона

Инж. Иван Мишев, заместник – директор на Рудодобивен комплекс пред "Етрополе за хората"

Имаме успешни примери за кариерно развитие от стажант до началник на голям цех

 Инж. Иван Мишев е роден в гр. Етрополе. Има магистърска степен от Технически университет гр. София, ИПФ/Инженерно педагогически факултет/ филиал Сливен, специалност „Транспорт и Енергетика“. Започва работа в Елаците-Мед през 2004 г. като заместник ръководител ТАТ/САТ. На 29 години през 2005 г. става началник на един от големите производствени цехове в Рудодобивен комплекс – Технологичен автотранспорт. От 2016 г. до момента е зам.-директор „Ремонт и поддръжка“ в Рудодобивния комплекс.

– Инж. Мишев, харесва ли Ви работата, как минава един Ваш ден?

 Със сигурност това е моята работа. Като кореняк етрополец имам невероятното щастие да работя в толкова голяма компания като Елаците-Мед. Работата ми е интересна, изпълнена с ежедневна комуникация с колегите от ръководството на Рудодобивния комплекс,  с ръководители на цехове и служители. Обсъждат  се планови и текущи  ремонти, коментира се състоянието на машините. Правят се планове за подобряване на техническото състояние на оборудването и др.

– С какво се гордеете?

Гордея се с кадрите, които съм изградил съвместно с екипите, с които съм работил.  Това са специалисти, които и към момента заемат високи позиции, като продължават да се развиват и усъвършенстват. Гордея се с екипа, с които работех в „Технологичен автотранспорт“, съставен от ръководители, специалисти и помощен персонал, хора изцяло отдадени на професията, с които сме се справяли в много трудни ситуации.  Ще спомена и екипа от колеги, с които управляваме процесите в Рудодобивен комплекс начело с д-р инж. Ивайло Николов, за които е предизвикателство да бъде динамичен работният ни ден. Определено внедряването и поддържането на ново оборудване, съпоставимо с оборудването в минните компании в световен мащаб, е повод за гордост за компанията, в която работя.

– Кой е човекът, или хората, на които сте най-много благодарни, когато започнахте тук трудовия си път?

До голяма степен развитието ми в компанията се дължи на инж. Драгомир Драганов, при когото започнах работа. По това време той беше директор на комплекса и заедно с инж. Костадин Найденов са видели качества у мен, с които да бъда полезен за компанията. През годините съм се допитвал и търсил съвет от тях както в професионален,  така и в личен план. Безспорно участие в развитието ми като специалист има и инж. Валентин Цацов. Благодаря им!

– Какви кариерни възможности предлага Елаците-Мед?

Компанията предлага огромни възможности за кариерно развитие. Дава се път на младите хора, независимо от образованието им да се развиват като оператори на машини, специалисти или мениджъри. Имаме успешни примери за кариерно развитие от стажант до началник на голям производствен цех. През годините сме показали пътя на много млади хора, които са ни се доверили и са започнали работа в компанията ни. Голяма част от тях вече са изградени специалисти в съответната област, създали са семейства и поддържат добър стандарт на живот. Продължаваме с колегите от ръководството да насърчаваме младите хора да стартират професионалния си път при нас.

– Как оценявате заплащането?

Заплащането в компанията определя добрия стандарт на живот в региона. Като един от водещите данъкоплатци в държавата Елаците-Мед осигурява не само доходите за заплати на служителите си към момента, а и осигуровки за времето, когато хората ще получат заслужена почивка и спокойни старини. Наскоро стана публичен доклад на Института по пазарна икономика, в който ясно се отчита влиянието на Елаците-Мед за хората от град Етрополе. Не на последно място трябва да се каже, че в годините на пандемия, война и икономически кризи, за работниците и служителите на „Елаците“ нямаше намаление на заплати, а напротив – всяка година доходите им се увеличават.

– Какво е мнението Ви за отношенията между Община Етрополе и Елаците-Мед АД – най-големия работодател?

Необяснимо е поведението от страна на общината! За толкова години назад във времето се е наблюдавала отлична комуникация между страните. Оказвана е безвъзмездна помощ от страна на „Елаците“ при всички бедствия, за инфраструктура и социални каузи. Направени са и продължават да се правят от страна на Елаците-Мед много неща за града така и за хората в Етрополе. Силно се надявам на разумно решение, като се поднови диалогът в името на хората на град Етрополе.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button