Месецът в снимки

Ученици с първа награда в международен конкурс за филм

Призовото място е за видео и благотворителна кауза

Екип ученици от СУ „Христо Ясенов“,  който участва в пилотния проект на Геотехмин ООД, Елаците-Мед и Сдружение „Арлекин“ „Да направим филм“, спечели ново отличие – първа награда на зрителите в конкурса „Коледа в нас“.

Учениците от Етрополе си поделят първото място с неделното училище „Букваран“ от  Великобритания. Конкурсът се организира от първата детска онлайн телевизия в България „Аз мога, аз знам“ и Изпълнителната агенция за българите в чужбина. Основната му цел е да отличи най-добрите коледни тържества в детски градини и училища, разкриващи творческия потенциал и енергия на българските учители и деца от страната и чужбина. И тази година в инициативата се включиха стотици творби от България и българските общности от цял свят – САЩ, Кувейт, Украйна, Испания, Великобритания и други.

Д-р Росица Младенова – директор на телевизия „Аз мога, аз знам“ и г-жа Лили Спасова, експерт в Дирекция „Български общности и информационна дейност“ в агенцията връчиха на г-жа Мила Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов“ грамота и медал за първото място. Ученици от СУ „Христо Ясенов“ са кандидатствали с видео, посветено на коледно тържество и благотворителен базар. С участието си в каузата учениците мечтаят да съберат средства за изграждане на детска площадка за деца от началния етап в тяхното училище.

„Благодаря за възможността да застана тук пред Вас от името на училището и да получа тази награда от името на всички мои прекрасни колеги, които вложиха сърцето си, за да може този продукт да бъде на професионално ниво“ – каза г-жа Манчева.  Тя отбеляза, че учениците са заснели видеото за коледния празник, благодарение на получените умения в проекта „Да направим филм“ през 2023 г. „Какво би била една прекрасна идея без подкрепата на хора, като проф. дтн инж. Цоло Вутов? Гордея се, че имам честта да получавам подкрепата на Геотехмин ООД, подкрепата за таланта на децата на Етрополе, вярата в тях, предизвикателствата към тях да развиват себе си и да показват на целия свят, колко знаят и могат“ – добави развълнувана Манчева. Тя благодари на д-р Росица Младенова и на доц. Юрий Дачев за съвместния проект „Да направим филм“.

В събитието участваха и учениците Йоан Марин Пенков и Християн Василев, които са част от екипа и също така участват в проекта на Група Геотехмин и „Арлекин“ „Да направим филм“.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button