На хората

Силвия Недкова: Селото трябва да се утвърди като туристическа дестинация

Кандидат за кмет на кметство Рибарица с №68

Силвия Недкова е кандидат за кмет на кметство Рибарица с №68 от Местна Коалиция „БСП за България“ (Коалиция „БСП за България“, „Правото“)

 Силвия Недкова е психолог, магистър със специалност „Юридическа психология“, ЮЗУ  „Неофит Рилски“,  гр. Благоевград. Има придобити редица сертификати в сферата на психологията, свързани с кризисна интервенция, отработване и трансформиране на травмата, превенция на трафик на деца за сексуална експлоатация, работа с деца и семейства. Семейна с две деца.

– Г-жо Недкова, защо кандидатирате за кмет?

Реших, че е крайно време да не бъда само наблюдател, а да дам всичко от себе си и да променя селото към по-добро. Човек не трябва да гледа безучастно, да недоволства, а да се бори за по-добро бъдеще. Вярвам, че заедно можем повече и когато сме единни, ще го постигнем.

–  Какво искате да постигнете в с. Рибарица?

–  Трябва да се обърне повече внимание на младите хора. Ако има по-чест градски транспорт, много хора биха предпочели да живеят там постоянно, а не само в събота и неделя. Голям проблем е и че не се обръща достатъчно внимание на развитието на туризма. Недопустимо е на територията на с. Рибарица да се намира най-красивият водопад в България – „Варовитец“, и това да не е популярна туристическа дестинация. Същото се отнася и за манастир „Света Троица“, който е бил най-големият книжовен и просветен център през Възраждането. Там е било и скривалището на Левски. При желание на общината и кмета на селото могат да се привлекат много туристи и да се отворят работни места за жителите.

–  Защо гражданите да гласуват за вас на предстоящите избори?

–  Защото съм мотивирана, енергична, имам много идеи и вярвам, че промяната идва само, ако сме единни. Екипът, с който работя е изцяло от професионалисти, отдадени на каузата за по-добро бъдеще на децата ни. Време е за промяна. Време е да се сложи край на статуквото.

–  Как изглежда с. Рибарица в мечтите Ви?

–  Модерно, подредено селище, с места за развлечение и отдих както за възрастни, така и за млади семейства с деца. Иска ми се също да има мобилен лекарски пункт, който да преглежда профилактично възрастните хора, които нямат възможност да стигнат до града.

Първото нещо, което бих  направила е да обърна индивидуално внимание на всеки един от жителите. Наблюденията ми са такива, че възрастните хора там имат нужда от едно специално внимание, отношение, и заради това бих се фокусирала върху тях. После стъпка по стъпка ще постигам идеите и целите си.

Местни избори 2023: Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button