На хората

Пламен Матев: Ще подобря качеството на живот

Кандидат за кмет на кметство Лопян с №68

Пламен Матев е кандидат за кмет на кметство Лопян с №68 от Местна Коалиция „БСП за България“ (Коалиция „БСП за България“, „Правото“)

 Пламен Матев е военен, пенсионер. Завършил е средното си образование във военно училище в гр. Горна Оряховица, специалност свързочник. Семеен.

– Г-н Матев, защо се кандидатирате за кмет на Кметство Лопян?

Роден съм в това село, харесва ми много. Израснал съм там и там съм учил. Смятам, че мога да помогна за развитието на селото и за решаване на редица проблеми, които съществуват.

– Какви са основните проблеми на с. Лопян?

Има много проблеми. Например пътят не е обезопасен за малки деца, няма обозначени пешеходни пътеки. Много често пътят е разбиван от преминаващите камиони и много бавно се възстановява пътната настилка. Фирмите, които трябва да го ремонтират, не идват навреме, по неизвестни към момента за мен причини. Друг проблем е, че населението е застаряващо, магазините са малко и цените са високи. Смятам, че трябва да се обърне повече внимание и на училището в селото.

– Какъв е достъпът Ви до доболнична помощ?

Лекар има, идва в селото, но няма аптека. Ако бъда избран за кмет на селото, ще работя в тази насока.

– Каква е визията Ви за развитието на с. Лопян?

Първото нещо е да се направи ремонт на дупките по пътя. Това са едни вечни дупки, които помня от много отдавна. Кърпят се и пак възникват. Също така има изоставени коли по пътищата, натрупани дърва – тези неща загрозяват гледката. Искам селото да бъде чисто и приветливо. След селото, пътят към ваканционното селище, е обрасъл и не се полагат грижи.

Църквата ни е със стара история. Тя е включена в 100-те национални туристически обекта на България. Има голям интерес от страна на туристи. Искам да има развитие и с. Лопян да бъде желана туристическа дестинация. Смятам, че ако сме единни, можем да постигнем по-добро бъдеще. Екипът ни е силен и ние сме правилният избор.

Местни избори 2023: Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button