ИнтервюОбщината

Младен Недков: Успехът на делата ни за общото благо зависи само от нас

Кандидат за кмет на община Етрополе от ПП ГЕРБ, номер 7 и преференция 106

Можем да помогнем. Преимуществото на ПП ГЕРБ в община Етрополе е връзката ни със законодателната и изпълнителната власт.

Инж. Младен Недков е на 41 г., завършва средното си образование в Учебен квалификационен технически център по микропроцесорна техника и технологии в Правец към Техническия университет (ТУ) в София с профил „Компютърен специалист“. Притежава бакалавърска степен по „Информационни технологии“ от  Факултета за компютърни системи и управление към ТУ. Магистратурата на инж. Недков е от Стопанския факултет на ТУ в специалността „Стопанско управление“.

– „Инженер на годината“, общински съветник, IT специалист, който тази година изнесе безвъзмездно лекции по киберсигурност в училищата в община Етрополе. Какво друго може да се каже за Младен Недков?

 – Човекът не е само длъжност или звание! Кандидатирам се за кмет на община Етрополе като родолюбец, и като родител, и като учител, и като приятел, и като радетел за израстването на града. За мен просперитетът и развитието на Етрополе са каузата, която винаги ме е водила в живота. Не съм живял тук само в периодите, когато завършвах висшето си образование в Технически университет – гр. София. Въпреки че не липсваха покани от известни фирми за работа в столицата, аз се върнах в града си. Убеден съм, че давайки опита и знанията си в родния си град, както аз, така и всички млади хора ще надградим това, което са направили по-възрастните и по-опитните от нас за растежа и развитието за града ни. Заради това, че останах етрополец и започнах да прилагам знанията си тук, реализирах проекти, които се оказаха толкова иновативни, че един от тях носи наградата „Иновация на 2016 година“ на БМГК, а други толкова впечатлиха всички научно-технически съюзи, че бях избран за „Инженер на годината ‘2021“ в конкурс на Федерацията на научно – техническите съюзи в България.

В листата на за общински съветници са хора, доказали се в професията си, хора, показали доброта и човечност, хора с виждания и желания за промяна

– Какво ще спечелят хората от Етрополе, ако станете Вие кмет? Защо е нужна промяна?

 – Промяната се прави от всички нас и няма как да я спрем, ако имаме желание да се случи. Например, опазването на общинските паркове, обществените места за почивка и отдих и друга значима общинска собственост трябва да стане приоритет, а решението е лесно – 24 часа/7 дни в седмица/365 дни в годината чрез видеонаблюдение в специален център да се следи за вандалски прояви. Административната тежест трябва силно да намалее, като се следва примера на най-дигитализираната община в България, а именно с. Челопеч, където всяка връзка с общината може да се реализира само с притежанието на квалифициран електронен подпис.

– Какво бихте направили, за да стане община Етрополе по-добро място за живеене?

– Етрополе е малко кътче от рая, разположено в полите на Стара планина. Наскоро в. „Етрополе за хората“ публикува една от легендите за основаването на града ни и предизвика множество спорове между етрополци, защото град с хилядолетна история има повече от едно поверие за началото си. Истината е, че началото е мистично, но сега има нужда от промяна, от работа за града.

Така необходимата пречиствателна станция за питейни води трябва да се реализира в Етрополе, не защото е обещавана вече десетки пъти, а защото водопроводите за чиста вода и канализация вече са подменени почти на 100% с проект, реализиран през 2011/2015 г. по време на мандата на кмета Богомил Георгиев, избран от ГЕРБ. Този проект, забележете, е одобрен без каквато и да било финансова корекция, наложена при извършения последващ контрол от Европейската комисия пет години след приключването му. Поради всички тези факти, както и поради факта, че бюджетните средства на глава от населението са изключително високи, би следвало да намерим финансиране от правителството, като направим и собствено финансиране за изграждането на това съоръжение през този мандат.

Етрополските села отдавна са забравени по отношение на финансиране от общината и това води след себе си до прогресивно нарастване на проблемите им. В селата Лъга и Малък Искър има непрекъснати проблеми с доставянето на питейна вода. Вода има, но водопроводът е стар и постоянно аварира. Друг много важен проблем в тези села е преминаването с превишена скорост и създаване на предпоставки за пътни инциденти. Контролът върху движението по пътищата трябва да се засили, защото с ремонта на Златишкия проход,  трафикът ще преминава точно през тези две села. Като говорим за пътища, няма как да не спомена пътя Етрополе – Рибарица – Ямна – Черни вит. След с. Рибарица дали заради усиления  дърводобив там, дали заради нехайство на общината, дали заради незаинтересованост от собственика на пътя, но т. нар „път“ е повече от непроходим. „Малката Швейцария на Балканите“, както наричат с. Ямна, е толкова трудно достъпна, че само най-смелите с високопроходими автомобили успяват да стигнат до него. Може и трябва да се положат всички усилия за рехабилитацията на трасето.

Град, природа, история, забележителности, но има една липсваща част за оползотворяването на всичко това – туризмът! Трябва да се направи необходимото за намирането на извори за минерални води на територията на общината и да се развие балнеоложки и хотелски туризъм. По този начин позабравените вече почивни станции на „Септемврийче“ в с. Бойковец или пък някое от закритите училища ще се превърнат в  кътчета за СПА и възможност за привличане на туристи в общината.

–  Как бихте променили управлението на общината, ако станете кмет, ще има ли повече прозрачност в управлението?

Кметът на общината и общинските съветници са в местното сумоуправление, защото хората от община Етрополе са им гласували доверие да ги представляват. И точно заради това, прозрачността в управлението трябва да е по-чисто от кристал. Позабравените вече приемни дни на кмета за мен биха били ежедневие. Връзката с общината може да бъде и по електронен път, чрез специална електронна пощенска кутия за връзка с граждани. Всяко получено писмо ще  бъде обработено, а на подателя ще се изпрати отговор или покана за среща. Общинските съветници на ПП ГЕРБ ще организират приемни дни и ще посещават всички избирателни райони, за да са в пряк контакт с избирателите си и проблемите им. И не на последно място, прозрачност на решенията на Общинския съвет – Етрополе – директно видео излъчване на заседанията в реално време, защото залата може да се окаже твърде тясна за обществения интерес.

– Как ПП ГЕРБ може да помогне на Община Етрополе – ще помогнете ли за по-добрата връзка със законодателната и изпълнителната власт, така че да се решат отдавна наболели проблеми в града?

Връзката с централната власт е преимуществото, което само ПП ГЕРБ има в нашата община. Като победители на последните парламентарни избори и пряко участващи в централната власт към момента можем чрез директна връзка да ускорим процесите по решаване на силно наболелите проблеми. Радваме се, че ПП ГЕРБ – Етрополе има привилегията да има свой представител – депутат в парламента в лицето на г-н Марин Маринов, който с радост ще оказва съдействие за успешното решаване на проблемите на града.

– Как ще представите листата за общински съветници на ГЕРБ? Какви хора влизат в нея?

В тази кампания ПП ГЕРБ – Етрополе заложи на много нови лица в листата си. Хора, доказали се в професията си, хора, показали доброта и човечност, хора с виждания и желания за промяна, хора, които са готови да работят за Етрополе.

Вярвам, че с водача на листата в лицето на Венета Гергова победата на тези избори е очаквана. Като социолог и PR експерт, ведно с богатия си управленски опит като заместник кмет на община Етрополе, тя ще успее да поведе след себе си, отговорно, всеки един от кандидатите.

– Какво означава „да работите за Етрополе“, както твърдите в кампанията си?

Да работиш за Етрополе за мен лично означава просто да работя. Мисля си, не трябва ли кандидатите за кметове и общински съветници да полагат клетва, че оттук нататък ще работят за Етрополе? Моята положих преди много време, когато се завърнах и започнах работа тук, защото Етрополе винаги е било в сърцето ми.

Но все пак да работим „За Етрополе“ означава да положим всички усилия да постигнем резултатите на програмата ни в тази кампания и с действията си да не вредим нито на Етрополе, нито на етрополци.

Подкрепете мен с номер 7 и преференция 106 и листата на ПП ГЕРБ с номер 7 в хартиената бюлетина!
Местни избори 2023: Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button