Бизнесът

Какви иновативни проекти по идеи на служителите си подкрепи Елаците-мед

Доминик Хамерс, форум „Бизнесът и регионите“

Подкрепяме иновативни идеи на наши служители и екипи

На форума „Бизнесът и регионите – Инвестиции в човешкия капитал“ участва изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс.

Той даде пример с рекултивацията по иновативен метод със селскостопански дрон, направена от Елаците-Мед, част от Група ГЕОТЕХМИН.

Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД

„Нашите еколози извършват постоянно рекултивация на излезли от експлоатация нарушени терени на територията на рудник „Елаците“. Обичайно това става с труда на служители и с помощта на местните горски стопанства. Тази година служителите предложиха иновация – да се направи рекултивация със селскостопански дрон, тъй като участъците са много стръмни и не трябва да има риск за безопасността на хората. Ръководството подкрепи тази идея и се реализира пилотният проект“, разказа г-н Хамерс.

Той разказа още за внедреното приложение за смартфони Асмо мобайл. „То също е разработено от наши специалисти и външни консултанти и предоставя актуална информация от производствения процес в реално време директно на телефоните на служителите. В приложението се вижда разпределението на минните автосамосвали по товарни и разтоварни пунктове и др.“, обясни изпълнителният директор на Геотехмин ООД.

Това са само част от примерите за подкрепа и насърчаване на идеите и професионалното развитие на служители в Елаците-Мед. Дружеството има над 2000 служители, като 530 от тях са жени, каза още г-н Хамерс, и този факт впечатли присъстващите на събитието.

Доминик Хамерс разказа и за партньорството с професионалните гимназии от Етрополе и Средногорието. Първите четирима младежи, завършили ПГ „Златица“, са назначени на работа в дружеството, а трима от тях и следват в Минно-геоложкия университет.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button