Месецът в снимки

Хуа-ранг Етрополе спечелиха медали от турнир по Таекуон-до

От 2 до 6 юни, София бе домакин на международен турнир по Таекуон-до ИТФ. В зала „Универсиада“ премериха сили 475 състезатели от 12 държави.

15-те състезатели на Етрополския клуб  „Хуа-ранг“ спечелиха 2 златни, 1 сребърен и 9 бронзови медала.

Ивайла Иванова спечели злато в дисциплината форма за момичета 10-11 години. В тази група съревнованието бе между 10 състезателки, една от които нейната съотборничка Валерия Петрова. И двете момичета показаха добра подготовка, като елиминираха опонентките си и се срещнаха на финала. Малко не достигна на Валерия и тя остана със сребро в тази дисциплина.

Другият златен медал спечели Калоян Пешев. Едва 8 годишен, Калоян показа, че ще бъде сериозна пречка на опонентите си. В 40 килограмовата категория при малките момчета, той твърдо заслужи златото.

Бронзови медалисти от турнира са: Ивайла Иванова, която освен злато взе бронз на спаринг в категория +50 кг. Братята Мирослав и Веселин Робовешки спечелиха по два бронзови медала и в двете дисциплини. Нейси Николова, Вилиана Василева и Ивиана Цолова също са с трети места на спаринг. Божидар Тодоров също е с бронз при юноши старша възраст в категория  +75 кг.

„Много е трудно да задържим децата в залата, когато има толкова много примамливи и предизвикващи интереса им лесни неща. В Етрополе поставих основите преди повече от 20 години. Смятам, че създадох траен интерес към спорта.  Създадох навици на децата минали през нашата школа, помогнах им да се реализират в една или друга сфера. Не без усилията и помощта на родителите разбира се. Те са основен фактор, когато трябва да градим характера и навиците, особено на малките.

В момента в клуб „Хуа-Ранг“ се оформя доста добър екип от състезатели, които мисля, че ще бъдат сред шампионите в този спорт. Особено след като града вече има световен шампион в лицето на Николай Петков, който през месец август ще има шанса да затвърди титлата си на световното, което ще се проведе в Казахстан.“ – сподели треньорът Борислав Витков.

Повече снимки можете да видите тук.

Източник: www.botevgrad.com

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button