На хората

Заработи модерният рентген в болницата

Болницата получава съвременна апаратура  по различни проекти и с помощта на дарители, каза д-р Василева. Тя определи доставката на новия рентгенов апарат като пореден жест на съпричастност от страна на Група Геотехмин. „Те винаги са били до нас както по време на пандемията, така и след това”, добави тя.

Доминик Хамерс заяви, че целта на дарението по програма „Българските добродетели”, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов, е подкрепа за болницата и местните хора. Той благодари на ръководството и служителите ѝ за всеотдайния им труд.

Д-р Николова, началник на рентгеново отделение, благодари за направеното дарение в тези трудни за медицината времена. „Апаратът е високотехнологичен, разполага с мултипроцесорна система, която позволява намаляване на времето на експозиция и на лъчевото натоварване на пациентите. С него се улеснява и работата на лаборантите“ – каза тя.

„Когато се работи заедно, се получават добри постижения“ – сподели зам.-кметът на общината Станка Димитрова. На събитието присъстваха и председателят на ОбС – Етрополе г-н Христо Андреев, директорът на Рудодобивния комплекс инж. Ивайло Николов, заместниците му инж. Владимир Александров и инж. Васил Шишков, лекари и медицински сестри, служители от компаниите дарители. Сред гостите бе и д-р Станислав Иванов, мениджър продажби на Siemens Healthineers.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button