На хората

Турнир по тенис на маса се превръща в традиция

Участници показаха напредък в инициативата на Клуб „Спорт и здраве“

Турнирът по тенис на маса, организиран за трети пореден път от Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“ (7 и 8 октомври) премина в дух на добро спортсменство и честна игра, за която допринесоха и участниците, и съдиите Иванка Маринова, Цветанка Николова и Симеон Маринов.

Първо място при децата спечели Николай Николаев, който сподели, че се чувства горд с постижението си, тъй като в пролетния турнир той бе втори. Заедно с баща си, той продължава да тренира тенис и футбол и мечтата му е да стане голям футболист.  На второ място в тази възрастова категория бе Василена Петкова, която тази година е в челната тройка и е „радостна, че е станала много по-добра“, за разлика от предишния турнир, когато не попадна в класацията. Тя тренира също волейбол и мечтае да стане известна състезателка по волейбол. 13-годишният Стефан Славов е щастлив: „От последно място преди, сега съм трети“.

Първото място при жените отново завоюва Росица Иванова. „Благодаря, че организирате различни спортни събития, в които и ние, по възрастните, имаме възможност да се включим“ – каза тя.  Цветанка Николова, която освен състезател беше и съдия, още един път спечели второ място. Като съдия  сподели удовлетворението си, че децата „са станали много по-добри“ в сравнение с предишните турнири. Николова приветства превръщането на инициативата в традиция. Ценка Симеонова за втори пореден път се класира на трето място. Тя продължава да тренира с идеята следващия път да заеме по-горна позиция.

Победител при мъжете отново заслужено стана Благой Благоев. Според него турнирът е на високо ниво. На второ място се класира Кирил Кръстев, който има само призови места досега. „Радвам се, че в родния ми град отново се завърна традицията да се провежда периодично турнир по тенис на маса. Бил съм на различни турнири за любители в столицата, които дори отстъпват на този в някои отношения, като се имат предвид цялостната организация и наградния фонд“ – смята той. Стефчо Вельов досега участва във всички турнири по тенис на маса, организирани от Клуб „Спорт и здраве“, но за първи път печели трето място. „Изключително развълнуван съм от победата“ – каза той и поздрави своите конкуренти, които определи като професионалисти.

Преди началото на състезанието екипът на спортното дружество подари на СК ‘Чавдар“ четири мрежи за тенис маси. Победителите и в трите категории получиха от организаторите купи, медали и парични награди,  а класиралите се на четвърто и пето място деца си тръгнаха с ранички.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button