Месецът в снимки

Приложното колоездене при децата донесе шампонски титли в Етрополе

Най-добрите деца в приложното колоездене се събраха в Разград за закриване на тазгодишния сезон. Етрополе бе представен от Мартин Иванов и сетра му Радослава, които станаха републикански шампиони по правилата на ФИА по приложно колоездене.

Трети при момчетата стана Димитър Кирилов, а техният треньор Кати Дочева бе отличена със специален плакет от председателя на СБА, по случай нейния юбилей. Отборът на Етрополе подели третото място с този на община Челопеч.

Състезанието бе наречено „Звездите от Европейския шампионат срещу призьорите от Републиканските шампионати“. Сиреч, бяха събрани най-добрите в този спорт – най-добрите от националния шампионат по приложно колоездене и звездите от Европейския шампионат за деца велосипедисти. Последните се върнаха преди има-няма 10 дни от Бар в Черна гора, където спечелиха престижното 6-о място. И то срещу 19 отбора от цяла Европа.

Трасето бе в центъра на Разград. Директорът на състезанието – Живко Каспаров – председател на СБА Разград бе издействал надпреварата да бъде на площада пред Културния център на общината. Така децата показаха своя талант пред гражданите на областния град.

Стана истинска надпревара и то доста оспорвана. Направи впечатление, че като го няма състезателното напрежение всички елементи се изпълняваха някак по-лесно и без грешки. Наложи се дори директни елиминации на състезатели с еднакъв резултат – нула наказателни точки.

Така при момичетата първа стана Ива Колева от Берковица, която беше и с най – добър резултат от всички деца. Това отреди, тя да получи каската, която децата от националния отбор, украсиха по време на състезанието в Черна гора. На второ място се класира Стефани Овчарова от Етрополе, а трета бе Марина Танчева от Берковица. Последните две девойки бяха част от националния отбор на СБА, който миналата година се класира 4-ти на европейското в Хърватия.

Мирослав Иванов от Берковица спечели при момчетата. Той с гордост заяви: „За първи път съм първи!“. След него се класира Георги Комитов от Челопеч, а трети стана Димитър Кирилов от Етрополе.

УС на СБА и НДПК „Младежта за безопасност на движението“ награди най  – добрите. Медали и трофеи имаше и за индивидуалното класиране, и за отборното. Всеки получи и специални подаръци, осигурени от УС на СБА, а плакети и награди получиха деятели и треньори. Треньорът на отбора на община Етрополе, Кати Дочева бе отличена със специален плакет от председателя на СБА, по случай нейния юбилей. Кристиян Янков от отбора на ОДК гр. Силистра беше награден с почетния знак на СБА за приключване на състезателната си дейност, поради навършване на възраст.

Ето, как изглежда класирането от шампионатите през годината:

Републикански шампионат „Младежта за безопасност на движението“

Момичета

 1. Марина Танчева – общ. Берковица – 30 т.
 2. Гергана Кръстева – общ. Берковица – 16 т.
 3. Никол Белчева – гр. Силистра – 15 т.

Момчета

 1. Мартин Иванов – общ. Етрополе – 27 т.
 2. Кристиян Янков – гр. Силистра – 22 т.
 3. Мартин Илиев – общ. Берковица – 20 т.

Отборно

 1. Общ. Берковица – 30 т.
 2. Гр. Пирдоп първи отбор – 22 т.
 3. Общ. Челопеч – 18 т. и Общ. Етрополе – 18 т.
Шампионат по правилата на ФИА

Момичета

 1. Радослава Иванова – общ. Етрополе – 52 т.
 2. Йоанна Георгиева – общ. Берковица – 43 т.
 3. Ива Колева – общ. Берковица – 35 т.

Момчета

 1. Делян Делчев – гр. Пирдоп – 47 т.
 2. Мирослав Иванов – общ. Берковица – 42 т.
 3. Димитър Кирилов – общ. Етрополе – 36 т.

Отборно

 1. Общ. Берковица първи отбор – 60 т.
 2. Гр. Пирдоп – 44 т.
 3. Общ. Челопеч – 40 т.

Положителни емоции предизвика и тортата, подарена на децата от председателя на СБА инж. Емил Панчев. Уредите и елементите за провеждането на проявата, бяха предоставени за пореден път безвъзмездно от АК „Север – София“, за което им благодарим искрено. И накрая, но не на последно място, този детски колоездачен празник нямаше да се случи без помощта на Община Разград, СБА, УС на СБА, Пътна полиция, БЧК – Разград, и АК „Север – София“.

Текст: Стефан Илиев

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button