Бизнесът

При нас в Елаците-Мед има големи възможности за млади специалисти

Инж. Евгени Илиев, началник цех „Технологичен автотранспорт“

За благополучието на гражданите е необходимо сътрудничество между общината и най-големия работодател

Инж. Илиев, какво е Вашето образование и каква специалност сте завършили?

– Завършил съм „Транспортна техника и технологии“ в Техническия университет – София с професионална квалификация машинен инженер в областта на транспорта. Притежавам и международна диплома от IRU Academy за „Ръководител транспортна дейност“.

Разкажете какъв е Вашият кариерен път в компанията – през какви длъжности сте минали?

– Още докато следвах в Техническия университет, през 2012 и 2013 г. участвах в стажантската програма на Елаците Мед. След завършване на последния си стаж бях назначен на трудов договор като инженер – механик „Експлоатация на автомобилния транспорт“. През 2015 г. заех длъжността „Началник, ремонтно звено транспорт“ и през 2018 г. ме повишиха в началник цех „Технологичен автотранспорт.“

Харесва ли Ви работата, как минава един Ваш ден?

– Работата изключително много ми харесва, обожавам автомобилите във всяка една тяхна разновидност, дали ще са спортни или специализирани като кариерни автосамосвали, няма значение – важното е да има двигател с вътрешно горене. Един мой ден минава много различно – всеки ден носи различни предизвикателства, с които се срещаш неизбежно, когато отговаряш и организираш, цех от близо 300 служители.

С какво се гордеете?

– Наскоро представихме доклад, отразяващ дългогодишния ни труд в областта на транспорта и по-специално постиженията ни в оптимизацията на експлоатационните разходи на автосамосвалите.

Как оценявате заплащането в компанията?

– Въпреки ниските цени на метала, който добиваме, ръководството се стреми да повишава заплатите предвид инфлацията. Също така искам да обърна внимание, че предприятието е социално отговорно и хората се пенсионират с много високи пенсии. Наскоро четох статия колко от българските пенсионери получават пенсия над 2500 лева и искам да Ви кажа, че бяха около 7000 пенсионера, като смятам, че голям процент от това са бивши служители на Елаците-Мед.

Какви кариерни възможности предлага Елаците-Мед?

– Елаците-Мед предлага големи възможности за кариерен път. Винаги се обръща внимание на младите специалисти, които са амбициозни и им се предоставя възможност за реализация. Такъв пример съм и аз. Миналата година имах стажант, който вече е част от нашия екип на длъжност „Инженер, механик експлоатация на автомобилния транспорт“.

–  Вашето мнение за отношенията между общината и Елаците-Мед АД – най-големия работодател?

–  Освен че Елаците-Мед АД е най-големият работодател тук, той е и причината общината да разполага с голям бюджет. Смятам, че трябва да има добри отношения между дружеството и общината, които към момента не наблюдаваме, а съм сигурен, че има доста начини те да се променят.

За благополучието на гражданите е необходимо съвместно сътрудничество между общината и най-големия работодател. Ето защо смятам, че трябва да се поддържат добри отношения чрез взаимно партньорство и добра комуникация, за да може бизнесът да се развива (с него и работните места), общината да просперира и гражданите да бъдат добре и да живеят в една развиваща се община.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button