На хората

Историята на Евгения и Грег Кларк от с. Брусен

Искаме да сме близо до природата

Съпрузите Евгения Кларк  и Грег Кларк живеят в с. Брусен. Двамата са много обичани от местните хора. Евгения е родена в София, където  работи до момента, в който среща Джефи, както го нарича. Сега е учителка по испански език в СУ „Хр. Ясенов“. Много обича учениците си и споделя, че ѝ е изключително приятно, когато след години среща свой възпитаник и той ѝ казва, обикнал испанския език заради нея.

Грег е роден в Нова Зеландия, живее 30 години в Австралия и след това е работник на нефтени платформи в продължение на 25 години. Обикаля различни държави, посещавал е уникални места. Запознава се с Евгения и идва да живее в България. По време на едно от пътуванията си из страната решават да си купят къща и се установяват в с. Брусен.

– Как започна Вашата история?

Грег Кларк:  Дойдох да видя свой приятел в София, срещнахме се с Евгения за много кратко и ето, 20 години по-късно съм тук, в България.

Евгения Кларк: Някак от първия миг си допаднахме, за изключително кратко време се случи така, че заживяхме заедно.

Защо решихте да живеете на село?

Евгения Кларк: Веднъж Грег каза, че не желае да живее в шумната София. Тогава заедно потеглихме за с. Брусен и така се зароди нашата любов към това място. Осъзнахме, че вече не харесваме градската среда. Според нас няма по-хубаво усещане от това да се събудиш сутрин с песните и звуците на птичките в гората и да знаеш, че отвън те чакат животни и градина, за които трябва да се погрижиш.

Грег Кларк: Обожавам България и съм истински щастлив, че съм тук. Мястото е прекрасно, харесвам хората и виждам колко много потенциал има в страната. Ние живеем в малко село и ми харесва да съм близко до природата. Заедно с Жени отглеждаме различни видове животни от кучета и котки до глигани и патици. Природата тук е уникална!

Българите са много гостоприемни и любезни, оприличавам ги на хората от Запада отпреди 50-60 години. Тогава всеки е познавал съседа си и при нужда хората си разменяли всякакъв вид продукти. Сега хората от Запада или Австралия са по-различни. Например, когато живеех в Австралия, не познавах никого от съседите си и не се чувствах добре, това не ми харесваше, защото никога не съм разговарял с тях. Тук е различно и предпочитам този начин на отношение и комуникация.

Текст: СИМОНА БОРИСОВА

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button