Ателие

Хората в Етрополе трябва да осъзнаят в какъв хубав град живеят

Веселин Маринов пред "Етрополе за хората"

Срещаме се с Веселин Маринов часове преди концерта му „Лесен за обичане“ на 6 април в гр. Етрополе, за да разберем какво го връща отново и отново в китното градче, да научим интересни факти за лятното му турне и да надникнем в личния му живот. Той е очарован от красивата природа и хората. Съжалява само, че няма време да разгледа околността, защото е за няколко часа в града. Решаваме, че няма как да не посети поне Манастир „Света Троица” и бързо поемаме към него. Веселин Маринов се оказва страхотен събеседник, с чувство за хумор и откровено разказва за любовта. Десетки граждани го спират за снимка и автограф, докато певецът се възхищава на родния ни манастир. Природата го пленява, пътят към водопада го очарова и той с усмивка казва, че трябва да доведе Веселина тук. Това е жената, която му носи спокойствие и сигурност. Веселин Маринов споделя, че тя много обича природата и с радост би ѝ показал това райско място и екопътеката, водеща към него.

 – Г-н Маринов, какво Ви връща отново в малкото градче Етрополе?

Много се радвам, че съм в Етрополе. Миналата година имах тук концерт и целият площад беше препълнен. Толкова хубава емоция беше! Това ми даде смелост отново да се върна. Билетите за концерта се изкупиха за часове. Също така преди много години имах концерт в гр. Етрополе и никога няма да забравя, че една жена ми подари на сцената туршия. Да. Много оригинално и идентично.

Впечатлен съм от визията на града, от хората и от големия процент хубави жени. Романтично е влизането от гр. Правец в гр. Етрополе – тази гора, добрият път, табелата и улицата покрай парка нагоре, по която тръгнах – чудесно планинско градче, в което ми се искаше и аз да имам къща. Обаче така или иначе се устроих наскоро в Разлог, а до София пътувам често по работа.

Далеч от шума и в същото време град, в който има икономика, хората има къде да работят благодарение на това огромно предприятие „Елаците-Мед

 – Турнето Ви „Лесен за обичане“ се радва на огромен интерес. Колко града в България предстои да посетите? 

Планирали сме 58 концерта до края на годината. Последните ще бъдат на 3, 4 и 5 декември в Зала 1 на НДК. Тогава ще представя и нов коледен албум. А дотогава представяме албума „Лесен за обичане“,  с който започнахме турнето на 2 април в гр. Козлодуй. След това бяхме във Враца, имахме два концерта в Монтана и в гр. Етрополе. Лятното турне е от 16 концерта по големите летни театри в България. Надявам се всичко да върви по план.

– Лесен за обичане ли е Веселин Маринов и лесно ли се впечатлявате от хубавите жени?

Деликатно е. Мисля, че съм добър човек, който не е безразличен към женската красота. Аз съм много лесен за обичане за хората, които открият у мен качествата, които притежавам, и ги приемат като нещо положително, а не като недостатък. В днешно време да си романтичен, да бъдеш добър, да бъдеш джентълмен, да бъдеш толерантен вече не е качество, а недостатък. За жалост, с моето поколение си отиват според мен и последните истински мъже, възпитани в едни други времена, които стават в автобуса или някъде, където всичко е заето, за да отстъпя място на жената, които не разделят сметката на първа среща с дамата…

 – Имало ли е жена в живота Ви, която е да е останала нецелуната или винаги сте улавял точния момент?

Всеки мъж е имал подобни моменти, за които след време съжалява, че не е бил по-смел. Като млад бях момче, идващо от малко градче, и бях плах. Не трябва да се забравя обаче, че жените обичат да имат мъж срещу себе си, а не себеподобни, те обичат да бъдат слаби, да имат силно рамо до себе си, очакват мъжът да е решителен и да ги целуне, когато има емоция помежду им! Това е нормално. Затова направих тази песен, да вдъхна кураж на по-младите.

– Защо избрахте да се реализирате в България?

Живях пет години в Германия – от 1989 до 1993 г. Исках много да се реализирам там, дадох си почти всичките пари за срещи с известни имена от мениджърите и агенциите, които правят големия шоу бизнес в Германия. Може би бях на косъм, но ме спря заболяване… Бях вече записал първия си албум на немски език, но на пътуване в Испания с немската агенция получих усложнение на синусите от един зъб и се наложи да се прибера в България. Беше 1994 г. и самото лечение тук, операции и много такива премеждия ми дадоха повод да се замисля какво искам в живота. Когато се оправих, реших да участвам на „Златния Орфей“. Спечелих голямата награда и това промени целия ми живот. Това беше началото. Излезе „За теб, Българийо“, а през пролетта на 1995 г. – и „Горчиво вино“, след това и „Слънце зайде“ – една песен, която също много се харесва. Тиражите бяха над милиони. Изведнъж кариерата ми тръгна в посока, за която само бях мечтал като студент в консерваторията.

– Каква е цената на успеха?

Нямаш личен живот. Преди няколко дни, когато започваше планирането и репетициите за новите концерти (това означава прибиране само в неделя за сменяне на дрехите в куфара), жена ми ме попита: „Кажи колко пъти сме били на почивка от миналия 1 януари до днес?“ „Четири дни – един път, и два дни – още един път“. Тя: „Ами, това е. Помисли си малко какво трябва“. Колкото и да не ми беше до почивка, зарязах всичко и отидохме за три дни…

– „Цял живот чаках теб“ – имате ли в момента всичко, за което сте мечтал?

Имам една стара и неизвестна песен „Снимка от сватбата“. В нея се казва: „Забравихме да казваме: „Обичам те“, Време нямаш ти. Време нямам аз. Как се меним! Не сме на като на снимката от сватбата. По малко сме пораснали и двамата. Не гледаме със същите очи – и аз, и ти. Не сме като на снимката от сватбата, защото любовта ни промени – сега си част от мен, сега съм част от теб до края на живота ни“. Това е най-важното – да намериш тази любов. Имам и една песен – „Островът на любовта“. В нея се пее: „Когато ме питат защо се усмихвам отново в студа, когато в делника сив усещам, че хубав е светът. Знам един слънчев остров, който чака само мен. Всичко сложно там е просто и е топло нощ и ден. Този мой малък остров от години си ти“. Ето това е важното за всеки един от нас – да имаш този дом, в който като се прибереш, да е топло, да има уют.

– Веселина ли е голямата Ви любов?

Живея много добре, чувствам се добре с Веселина и тя с мен. Всеки един си е преживял и е изстрадал своя начин на живот, за да стигнем един до друг… Не искам да казвам силни думи, за да не ме чува лошото.

– Какво бихте пожелали на хората от Етрополе?

На всички хора от Етрополе, които си спрат очите на този мой разговор, бих искал да кажа, преди пожеланието, че много от нас сме научени да разбираме, че нещо е било хубаво, когато го загубим – така е и в любовта, и в работата ни. Много често емоциите надделяват в решенията ни, а когато човек има нещо хубаво, трябва да има и силата да го осъзнае, а не да го разбере едва, когато го загуби.

Хората в Етрополе трябва да осъзнават в какъв град живеят – далеч от шумните и бурни градове и в същото време град, в който има икономика, хората има къде да работят благодарение на това огромно предприятие „Елаците-Мед“. Отделно съм сигурен, че има и още фирми, които са се устроили тук. Това, че вашият град има такъв хубав планински зелен център, с такива дървета, с такива сгради – просто съм много впечатлен. Затова желая на всички хора от Етрополе да са здрави и да оценяват къде живеят и колко е хубаво във Вашия град.

Текст: СИБИЛА КУСЕВА

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button