Месецът в снимки

 „Балканска младост“ спечели приза на публиката

Танцов ансамбъл „Балканска младост“ с ръководител Калинка Пушкарова спечели зрителския вот и заслужи наградата на публиката с невероятното си изпълнение „Шопски танц“ на финалния етап на конкурса „Топ 10 за български танцов фолклор“. Г-н Христо Димитров връчи на ансамбъла при Народно читалище „Тодор Пеев-1771“ и специална награда от името на Асоциацията на хореографите в България.

Концертът в Деня на българския фолклор (22 юни) премина изключително организирано, като всички участници показаха хъс за победа и уважение към организаторите и останалите участници. До затварянето на линиите за гласуване всеки ансамбъл участваше под съответен номер, чрез който публиката в залата и онлайн зрителите можеха да гласуват. Етрополците в залата подкрепяха своите любимци неуморно по време на цялата конкурсна програма.

 

Преди обявяването на финалните резултати публиката се наслади на изпълненията на специалните гости: Гвардейския представителен духов оркестър, Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, Националното училище за танцово изкуство, ансамбъл „София – 6“, Смиляна Захариева и Марта Димитрова.

Голямата награда спечели Представителният танцов състав „Чудесия“. Въпреки това етрополци показаха изпълнение от най-висок клас и получиха бурни овации за представянето си.

 

Текст: СИМОНА БОРИСОВА

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button